Klapa Cambi ide na Američku turneju

January 7, 2013

KLAPA CAMBI (K. Kambelovac)

ODLAZI NA AMERIČKU TURNEJU


Klapa CAMBI (Kaštel Kambelovac) , naša najnagrađivanija klapa u siječnju 2013. odlazi na turneju u Ameriku i Kanadu. Turneja od 5 koncerata u američkim i kanadskim gradovima, ovaj put nije vezana uz susrete sa zajednicama naših iseljenika već za susrete sa američkom i kanadskom publikom u prestižnim koncertnim dvoranama u:

18.01.13.  NEW YORK (KAUFMAN CONCERT HALL)

20.01.13.  PITTSBURGH (BYHAM THEATER)

21.01.2013. CLEVELAND (OHIO THEATER)

23.01.2013. MISSISSAUGA (LIVING ARTS CENTER)

26.01.2013. CHICAGO (HARRIS THEATER)

‘’Nakon zasluženoga priznanja koje je UNESCO dalo klapskoj pismi, kao nematerijalnoj kulturnoj baštini, odlazimo na važan zadatak: izbrendirati klapsku pjesmu pred stranom publikom, s ciljem da ona bude prepoznata jednako kao što je to Fado u Portugalu, Flamengo u Španjolskoj, Ruski zborovi, Irski folk…

Klapa Cambi izabrana je kao “jurišna” prethodnica drugim klapama, koje dolaze iza nas u USA. U sklopu projektaSound of Dalmatia” pod pokroviteljstvom “Scardona World Music”.

Klapa je izabrana zbog svoje vokalne potentnosti ali i renomea, životopisa: jedini peterostruki apsolutni pobjednik Festivala klapa u Omišu, najnagrađivanija klapa na Večerima dalmatinske pisme u Kaštelima, klapa s najviše Porina, dvostruki apsolutni pobjednik na svjetskim natjecanjima…
U ovom odabiru kriterij nisu bile brojne nagrade klape na festivalima zabavne glazbe u Hrvatskoj.

Zadatak koji imamo je ozbiljan, izazov maksimalan. Jako smo motivirani i veselimo se prezentaciji naše glazbene baštine. Svim pripremama ravna naš maestro Vinko Didović, inače doktorant na studiju za etnomuzikologiju.

Jednako tako, nadamo se da će ovi koncerti i priznanje UNESCA probuditi interes klapa da na domaćim koncertima vrate u repertoar izvođenje tradicijskih pjesama. Bilo bi to lipo za pismu koja nas je stvorila.

Nadamo se da ćemo svojom pjesmom probuditi interes i zaslužiti poziv za sve buduće klape kojima će se otvoriti tržište u USA. Nakon toga, uz malo sreće idemo i dalje…možda put Australije, Južne Amerike… svud po svitu prezentirati našu baštinu.’’.

HRVOJE LOZANČIĆ

Ova turneja odvija se sklopu projektaSound of Dalmatia”, pod pokroviteljstvom Scardona World Music.

SCARDONA WORLD  MUSIC - s našim partnerom producentom  Draganom Čačinovićem Chachom  pokrenuli  smo novu firmu u Americi koja će promovirati našu glazbu na teritoriju Amerike i cijelog svijeta, u skladu s novim trendovima. Formiran je tim iskusnih američkih  profesionalaca iz glazbene industrije koji će pridonjeti otvaranju novog tržišta našim izvođačima  posebno za koncertne turneje po prestižnim dvoranama u kojima nastupaju i velike svjetske zvijezde.

Izuzetno smo ponosni i na BESPLATAN INTERNET RADIO 24/7 „SOUND OF DALMATIA“ koji je stvorio nove ljubitelje dalmatinske glazbe – klapske i zabavne, a nalazi se među 30 najslušanijih internetskih radija u Americi.

http://www.live365.com/stations/mix24radio?play=2

Veseli nas što će upravo klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca biti prva klapa koja će predstavljati boje Hrvatske u ovoj obećanoj zemlji. Njihovi nastupi podijeljeni su u tri dijela u kojem će predstaviti tradicionalne klapske pjesme, obrade pjesama domaćih sjajnih autora i na kraju svoje pjesme koje su ih proslavile. Sa svakog nastupa u inozemstvu klapa se vratila sa nagradama a posebno bi izdvojili Grand prix – „Peter the Great“, u St. Petersburgu koji su osvojili na svjetskom natjecanju zborova kad su osvojili maksimalni broj bodova. Dva puta su predstavljali Hrvatsku i na nazjnačajnijem europskom EBU Folk Festivalu kada je njihov nastup sniman za potrebe EBU-i emitiran u svim europskim zemljama.

Comments

4 Responses to “Klapa Cambi ide na Američku turneju”

 1. http://videos.themaroon5.com/ on April 8th, 2015 1:33 am

  Ԝer hat an der Ƥraesenz der Homepage gearbeitet?
  Sie ist aսsgesprochen fein geworɗen, denke dass man es noch weiter ausɗehnen koennte

 2. http://www.super-nes.com/ on April 10th, 2015 8:11 am

  Iϲh habe unterschiedliche Internetseiten besucht, aber erst jetzt weiss ich dass es absurd wɑг, an diesem Ort gibt es alles, was іch wollte.

 3. chat download yahoo on May 19th, 2015 5:55 pm

  It’s going to then file to a new whatsapp spy software program free if there is one other sound.

 4. vestidos naf naf on August 5th, 2015 4:19 pm

  Wow, that’s what I was exploring for, what a stuff!

  present here at this blog, thanks admin of this website.

Got something to say?