Rođendan kod kuće - 25 godina u Kambelovcu

August 17, 2011

Koncert legendarne klape Cambi, povodom 25 godina djelovanja u matičnom Kaštel Kambelovcu, održan je 8. srpnja s početkom u 21 sat. Veliki koncert u sklopu festivala Večeri dalmatinske pisme, dugo je očekivani trenutak svih Kambelovčana, Kaštelana ali i svih ljubitelja klapske pisme. Koncert je programski obuhvatio povijest djelovanja i razvoja klapske pisme, od izvornih tradicionalnih pisama, acapela obrada POP i ROCK hrvatskih autora pa do modernog zabavnog žanra koji ova klapa njeguje, otkad se taj trend posljednjih 5 godina pojavio u klapskom pjevanju. Gost koncerta bila je ženska klapa iz Kambelovca: Štorija
Već dugo klapu Cambi mnogi smatraju klapskim fenomenom, a da je zaista jedna od naših najboljih klapa, pokazala je svojim velikim hitovima i mnogobrojnim nastupima.

Koncert nije bio lak za članove klape. Biti domaći kao što smo mi u Kambelovcu, pit s ljudima kavu, družit se godinama a onda se ustat, otić na binu i prometnit se u pivače, ponudit spektakl, nije lako. Zbog toga je koncert bio posebno iscrpljujuć za nas. Obradovala nas je kasnije večera s brojnim uzvanicima, ali i prekrasna torta, koju smo teška srca rasikli i pojeli.

Hvala svima…nakon pustih koncerata, lipo je jedan i kod kuće i to rođendanski.

Kako je bilo? Pogledajte ovdje

Comments

Got something to say?