Susret klapa Labin 2011

July 18, 2011

Klapski spektakl „Susret klapa Labin 2011.

Klapski spektakl „Susret klapa Labin 2011.“ u subotnju večer oduševio je posjetitelje na prepunom, starogradskom trgu u Labinu. Klape i njihovi gosti su uz odličnu organizaciju i produkciju agencije Vozila u suradnji s Planet mediom posjetiteljima pružili višesatni klapski spektakl. Bo je to jedan od onih koncerata za koje se tražila karta više, a u više od 3 i pol satnom programu, klape i njihovi gosti nisu nimalo ostali dužni vjernoj publici.

U uvodnom djelu organizatori su podijelili plakete za petogodišnje sudjelovanje na susretu klapa u Labinu Klapi Maslina i Klapi Intrade; zatim za petogodišnju suradnju Radio Istri i Radio Labinu, glavnom pokrovitelju Gradu Labinu za petogodišnje domaćinstvo i glavnom sponzoru Zagrebačkoj banci. Njihovim predstavnicima plakete je u ime organizatora uručio Alen Vozila.

Susret je najavila voditeljica Helena Šipraka i na pozornicu pozvala prvu klapu. Prva je na pozornicu izašla najmlađa klapa i jedini predstavnik domaćih snaga, Klapa Labin. Publici su se predstavili s nekoliko pjesama i probili led za nastupe trenutno puno poznatijih klapa.

Uslijedio je nastup Klape Kampanel koji uz pjevanje studiraju i privode studije kraju, a prije nastupa su rekli da sve što se treba znati o njima, oni će pokazati pjesmom. To su i učinili, a najveće oduševljenje publike izazvao je njihov hit „Aj ča volin te“.

Organizator je da sve ne bude u znaku klapa pozvao i goste, a prva od njih nastupila je glazbena diva Radojka Šverko, koja je odmah po izlasku na pozornicu pozdravljena toplim pljeskom pa je izrazila zadovoljstvo i divljenje ambijentom u kojem se nalazi. Odabirom pjesama i raskošnom bijelom haljinom izazvala je ovacije publike, a posebno izvedbom pjesme „Everything I do I do it for you“.

Klapska večer nastavljena je uz nastup prve vatrogasne klape u Hrvata, Klape Sveti Florijan. Dečki iz klape sjetili su se svojih kolega koji su u tim trenucima gasili požar na Braču i toplo ih pozdravili. Nakon nekoliko nježnijih pjesama nastup su završili svojim najvećim hitom „Kako ću joj reć da varin“ i uz veliki aplauz mjesto na pozornici prepustili su Klapi Cambi. Valja spomenuti da su gotovo premijerno u Istri izveli pjesmu „Nestalo je sve“.

Klapa Cambi je nedavno na Splitskom festivala osvojila dvije nagrade i to nagradu publike i nagradu novinara, a svoj nastup su započeli pjesmom „Lipoto moja“ s kojom su prošle godine osvojili prvu nagradu stručnog žirija i nagradu publike na Večerima dalmatinske pisme.

Klapa Cambi je u nastup uvela i drugog gosta večeri, Harija Rončevića. Zajedno su otpjevali pjesmu „Kada jednom ovom zafalim se tilu“. Bio je to ujedno prvi Harijev nastup u Istri.

Kao šećer na kraju preostali su nastupi dviju klapa koje su sudjelovale na svih dosadašnjih pet susreta. Branko Bubica iz Klape Maslina se prije nastupa zahvalio svima i rekao kako je to jedan od najboljih susreta klapa a ponajviše zahvaljujući organizatoru i predivnoj publici. Uz izvedbu njihovog najvećeg hita „Da te mogu pismom zvati“ zapjevao je cijeli labinski trg, a prije nastupa su na pitanje voditeljice rekli kako nisu mogli na sanjati da će pjesma postati takav hit.

Za kraj klapske večeri preostao je nastup Klape Intrade, koji su nakon 26 godina postojanja postali jedan od simbola grada Zadra. Kako je rekla voditeljica o njima se sve zna, a na njihovim koncertima događaju se i prosidbe. Uz neke od najvećih hitova, su nakon puno poziva iz publike otpjevali ovogodišnji veliki hit „Zora bila“. Za kraj su ostavili pjesmu „Nisan te sriće“ s kojom su se predstavili na ovogodišnjem Splitskom festivalu, ali prema riječima Tomislava Bralića nisu bili te sriće i ostali su bez nagrade. No njima je najveća nagrada kada publika dođe u tako velikom broju, kaže Bralić.

Kraj susreta obilježio je zajednički nastup klapa koji su za kraj otpjevali pjesmu „Croatio iz duše te ljubim“. Druženje se zatim nastavilo u labinskom Amfiteatru uz DJ Nikolu. (barkun)

Comments

Got something to say?