HUMANITARNOST NA GRIPAMA Cambi pjesmom pomaže KK Split

October 11, 2009

Mala dvorana na Gripama uskoro će odzvanjati, ali ovaj put ne pljeskanjem i skandiranjem igračima Košarkaškoga kluba Split, nego Pivačima KUD-a Cambi koji će 13. studenog održati koncert pod nazivom “Pjesmom za Žute”, kako bi financijski pomogli svojem omiljenom klubu. − Prihod od koncerta iskoristit će se u svrhu pomoći i potpore aktivnostima škole košarke, točnije za nabavu minibusa koji je prijeko potreban za prijevoz više od 300 djece koja odlaze na raznorazna natjecanja. Osim toga, nadamo se da će se u maloj dvorani nastaviti koncerti mnogih domaćih izvođača, i to već u prvoj polovici sljedeće godine − kazao je Petar Škovrlj, direktor KK Split.

Riječ, dvije o skorašnjem nastupu kazao je i moderator konferencije Milorad Bibić Mosor, bivši košarkaški sudac i veliki zaljubljenik u splitske “žute”.

− KK Jugoplastika službeno je proglašen najboljim europskim klubom 20. stoljeća − to nije nikakva laž niti novinarska izmišljotina. KK Split kao njegov nasljednik danas nije mrtav, ali je na aparatima koji ga jedva održavaju na životu, i to ne svojom krivnjom.

Dok Cibona od Grada Zagreba godišnje dobiva 10 do 15 milijuna kuna, KK Zadar devet milijuna kuna, a Zagreb četiri milijuna kuna, Grad Split je u zadnjih 16 godina od Grada dobio četiri milijuna kuna. Dopustiti da jedan klub kao što je KK Split propadne gradska je katastrofa. Ovo je pitanje Grada i države, no kad im oni neće pomoći, to moraju činiti pjevači − objasnio je Mosor.

Organizator koncerta menadžer Ivica Bubalo kazao je da je koncert nastao iz inata, da su svoju podršku ideji već pružili Dražen Zečić, Mucalo, Magazin, Jole i mnogi drugi, te da će koncert u pravom smislu biti potpuno humanitaran.

Prof. Rajmir Kraljević, umjetnički voditelj klape Pivači KUD-a Cambi, kratko je iskazao zadovoljstvo zbog činjenice da će klapa uskočiti u pomoć omiljenom splitskom klubu. Ulaznice za klapski koncert bit će puštene u prodaju početkom sljedećeg mjeseca, po cijeni od 40 i 50 kuna, a već sada se mogu rezervirati u prostorijama KK Split.

Comments

Got something to say?